Rıfat Rasier Kimdir?

Rıfat Rasier, 2004 yılında Cerrahpaşa tıp fakültesinden okul ikincisi olarak mezun oldu.

Tıp fakültesi öğrenciliği ve göz hastalıkları ihtisası süresince Amerika Birleşik Devletler’inde Lousiana State University School of Medicine’da, Almanya ‘da Stadtisches Klinikum Kemperhof Koblenz ve İngiltere’de The Western Eye Hospital ,Imperial College’da bulundu. 2007 yılında İngiltere General Medical Council ‘den Tıp Fakültesi için denklik alarak İngiltere’den Full Medical Registration ile doktorluk yapmaya hak kazandı.

 

Göz hastalıkları eğitimi ile birlikte 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal mühendisliği master programını tamamladı. 

Branşında gelişimine hız kesmeden devam eden Rasier, 2010 yılında Bilim Üniversitesinde Göz hastalıkları ihtisasını tamamladı.

- 2012 yılında Kırklareli devlet hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı. 

2016 yılında Göz Hastalıkları bölümünde “Doçent” unvanını aldı.

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde Doktorayı 4.0 ortalama ile tamamladı.

Rıfat Rasier  Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği laboratuvarında yaptığı çalışmalar sonucunda katarakt ameliyatı sırasında gözün saydam tabakasında gerek duyulan kesilerin ameliyat sonunda lazer ile kaynak yapılabilmesini ve bu sayede ameliyat yapılan kesinin kapatılmasını sağlayacak bir işlem geliştirdi. Günümüz katarakt operasyonlarında ameliyat sonunda kesiler açık bırakılmakta yada dikiş atılmaktadır. Lazer doku kaynağı deneyleri ile katarakt ameliyatında yapılan kesikleri dikiş olmadan lazer ile kapatma işleminde olumlu sonuç elde edildi. Bu sistem sayesinde özel bir dalga boyu ile dokuya temas etmeden, 2 milimetre uzaktan kaynak yapılarak kapatılması sağlandı. Göze dikiş atılmadan lazer yardımıyla kesi kapatıldı ve operasyon da enfeksiyon risk oranı azalıp aynı zamanda ameliyat süresi kısaltıldı.

Rıfat Rasier’in bu çalışması Infrared lasers for corneal tissue welding ismi ile uluslararası kitap haline getirildi.

Aldığı ödüller;

      En iyi yayın ödülü, Türk Oftalmoloji Gazetesi, 2010, Saydam korneal keside değişik dalga boylarına sahip kızıl altı laserler ile korneal doku kaynağı.

      En iyi yayın ödülü, Türk Oftalmoloji Gazetesi, 2011, Regmatojen retina dekolmanına bağlı gelişen proliferatif vitreoretinopatide vitreus sıvısında VEGF ve IL-8 seviyeleri.

      JCİ Türkiyenin On Başarılı Genci, Tıp ve tıbbı bulıuşlar birincilik ödülü, 2010

      Sanayi bakanlığı, Teknogirişim Proje Desteği, 2010

      Prof.Dr. Necati Tanyolaç Yüksek Lisans veya Doktora süresince Biyomedikal Mühendisliği ve Teknolojilerine yönelik gerçekleştirdikleri proje ve araştırmalar ödülü, 2017

En iyi bilimsel poster ikincilik ödülü, Türk oftalmoloji derneği ulusal kongre 2017

Akademik

Yayınlar:

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makale sayısı: 22

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiri sayısı : 10

C. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makale sayısı : 25

D. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiri sayısı: 91

TOP